ביחד להצלחה – תכנית למניעת נשירה במכללת אורט רחובות
מודל "ביחד להצלחה" פועל במכללת אורט רחובות מזה חמש שנים. המודל נבנה בזכות שיתוף פעולה ובתמיכתה של קרן "ביחד" – הקרן המשפחתית של יואל וסטלה קרסו ורשת מכללות אורט.
המודל נבנה כחלק מתכנית לצמצום היקפי נשר הסטודנטים במסלולי הנדסאים, הגדלת מספר המדופלמים ופיתוח תחום התעסוקה של בוגרי המכללה.
בראשית בנית המודל עלה הצורך לחקור ולהבין מהם גורמי הנשירה של הסטודנטים. כיוון שנושא זה היה בוסרי ולא נמצאו מספיק נתונים, פנה הצוות לבדוק את נתוני הסטודנטים שלמדו במכללה ולהיעזר במחקרים חיצוניים מהארץ ומחו"ל. מתוך הממצאים עלה כי יש צורך לבצע תיאום ציפיות מדויק יותר מול המועמדים להרשמה, הן במישור האקדמי והן במישור התעסוקתי, ולהציג להם תמונת עתיד ברורה על מנת למנוע תסכולים וחרטות במהלך הלימודים שעלולים להביא לנשירה. בנוסף עלה, שככל שיקדימו ויאתרו את הסטודנטים המתקשים ניתן יהיה לתמוך בהם סמוך לפתיחת שנת הלימודים ו"להקדים תרופה למכה". לשם כך, בחמש השנים האחרונות, שנת הלימודים במכללת אורט רחובות נפתחת שבוע לפני מועד הפתיחה הרשמי של שנת הלימודים, ומתאפשר "שבוע נחיתה קלה" לכל הסטודנטים החדשים, הכולל סדנאות מיומנויות למידה, תיאום ציפיות ו"יישור קו" לקראת השנה החדשה.
צוות המכללה כולו נרתם לטובת יישום המודל בפועל, החל מצוות מדור הרישום והמידע, דרך המזכירות, ראשי המגמות, מרצים, דיקאנית הסטודנטים וכלה במנהל המכללה. כנגזרת ממודל זה התמנה "רכז הצלחה" במכללה, שתפקידו לאתר נשירה בקרב הסטודנטים, לתת מענה בטיפול משולב של ראש המגמה ודיקאנית הסטודנטים ולתפור "חליפה אישית" לכל סטודנט בכדי להביא אותו לקו הסיום.
דיקאנית הסטודנטים, אפרת יעקובי מספרת: "כיום, לאחר חמש שנים בתכנית אנו עדים לצמצום נשירה מובהק בקרב הסטודנטים ויכולים להצהיר בביטחון שיש לנו את הכלים לאיתור הסטודנטים הזקוקים לחיזוק וליווי ואת המענים אנו ממשיכים לדייק משנה לשנה.
אין ספק שתקופת הקורונה טרפה את הקלפים והציבה לנו (ולסטודנטים) אתגרים חדשים בתהליכי למידה ובניהול פדגוגיה ומצאנו את עצמנו בונים כלים חדשים לאיתור ומדידה. בעבודה מאומצת ומדויקת אנו ממשיכים "להילחם" על כל סטודנט בדרכים יצירתיות ובגמישות מחשבתית, ומה שמניע אותנו הוא תחושת השליחות וההשפעה שלנו על עתיד הסטודנטים"