לחץ/י לחיפוש באתר
לחץ/י לחיפוש באתר

זמן קורונה במכללות אורט 

בצל הקורונה – במכללות אורט מלמדים מרחוק

עם תחילת ימי הקורונה וסגירת שערי המכללות, נדרשנו להיערכות מחודשת ומעבר ללימודים מקוונים.

למטרה זו היינו צריכים לעשות שימוש בטכנולוגיות הוראה חדשות, כגון אפליקציית זום- כלי דיגיטלי המאפשר שיח ודיון בכיתה וירטואלית, יצירת מסמכים שיתופיים ועוד.

עם תחילת ההוראה המקוונת המרצים הבינו כי שיטת ההוראה שונה מהותית משיטת ההוראה בכיתה פרונטלית. אינטראקציה בינאישית שבאה לידי ביטוי בקשר עין ושפת גוף אינה קיימת כמעט בהוראה מרחוק. עקב בעיות טכניות ואישיות, סטודנטים רבים לא מפעילים מצלמות וידאו ואין אפשרות לראות אותם כלל, ישיבה ממושכת מול המסך ותנאי הלמידה המורכבים בבית, מקשים על חלק גדול מהסטודנטים.

לכן המרצים הבינו כי יש צורך בשינוי שיטות ההוראה כגון בניית מערכי שיעור חדשים המשלבים קטעי למידה סינכרוניים (בהם מרצה וסטודנט נמצאים בו זמנית בכיתה וירטואלית) וקטעי למידה א-סינכרוניים (בהם מרצה מכין את הפעילות מראש וסטודנטים מבצעים אותה בזמן ובקצב מותאם אישית), לייצר אינטראקציה פעילה עם סטודנטים בעזרת סקרים ומסמכים אינטראקטיביים ולבצע הערכה בעזרת בחנים מקוונים.

על מנת לעזור למרצים לרכוש וליישם במהרה את הכלים הטכנולוגיים החדשים ולהתאים את שיטות ההוראה להוראה מקוונת, ניתנו למרצים של כל המכללות וובינרים מקוונים – הדרכות ממוקדות שהועברו בעזרת אפליקציית זום ע"י ד"ר חנה פייגר (רכזת מיומנויות הוראה ולמידה במנהל מכללות אורט). ההדרכות מתקיימות מהשבוע השני של תקופת הקורונה ועד היום, ברמה שבועית. בכל הדרכה לומדים המרצים, כלי טכנו-פדגוגי חדש. ראשית הם מתנסים בעבודה עם הכלי כמשתמשים. לאחר מכן, הם רואים את תהליך ההכנה והפעלה של הכלי בפועל – על המסך המשותף. בסיום של כל הדרכה המרצים מקבלים מצגת שמסבירה באופן מפורט את שלבי העבודה עם הכלי הנלמד.

מרצים רבים משתתפים בהדרכות אלה, כאשר בכל הדרכה נמצאים בין 20-60 מרצים ממכללות אורט השונות. המרצים מגלים שביעות רצון גבוהה מההדרכות ומציינים כי הדרכות אלה עוזרות להם להגיע להוראה מיטבית בתנאים הקיימים.

פיתוח הכשרות בתחום מיומנויות הלמידה והוראה

קורס היברידי במיומנויות הוראה למרצי מכללות אורט

בערב ראש השנה הסתיים שלב הפיתוח של קורס היברידי במיומנויות הוראה למרצי מכללות אורט.

מדובר בפיתוח ייחודיי של מכללות אורט שבהפקתו הושקעו מאמצים רבים של ד"ר חנה פייגר רכזת תחום מיומנויות למידה והוראה באורט ושל מר ברק הריסון, ראש המחלקה לעיצוב מדיה במכללת אורט סינגאלובסקי וצוותו. לצדם סייעו רכזי המיומנויות במכללות אורט.

הקורס עלה לאוויר במתכונת חדשנית ומהודרת והוא מיועד לשיפור וקידום מיומנויות ההוראה עבור מרצים ברשת אורט, בדגש על מרצים חדשים שנקלטו בתקופה האחרונה.

החל משנת הלימודים תשפ"א כל מרצה חדש המתחיל ללמד במכללות אורט ידרש לעבור את הקורס. מרצים ותיקים יוכלו לחזור ולהתרענן בתכנים בעת הצורך.

את הקורס האינטרנטי משלימה סדנת תרגול המועברת במכללות על ידי רכז המיומנויות של כל מכללה.

במעמד השקת הקורס אמר מר יוסי יאשי, ראש מנהל המכללות ברשת אורט: "אנו מרוצים וגאים בתוצר שאנו משיקים היום לראשונה בישראל לסגל המרצים במכללות אורט ישראל. מדובר בהשקעה אדירה של מיטב המוחות אצלנו ברשת וכמובן בהקצאת משאבים לטובת העניין מתוך ראייה אסטרטגית בהשבחת כוח ההוראה שלנו במכללות".

 קורס במיומנויות למידה מרחוק לסטודנטים:

במסגרת הכנת הסטודנטים המתחילים לימודיהם השנה (תשפ"א), נבנה ע"י צוות רכזי מיומנויות למידה והוראה בהובלתה של ד"ר חנה פייגר, קורס קצר בנושאי מיומנויות למידה מרחוק בנושאים הכרחיים לסטודנטים חדשים באופן מקוון או היברידי.

הנושאים הם:

  1. עבודה עם מערכת לניהול למידה (LMS) – ידיעון/Classroom.
  2. עבודה עם מערכת של Video Conferencing (ועידות וידאו) Zoom/Google Meet.
  3. עבודה עם כלים שיתופיים של גוגל.
  4. התאמה של סביבת למידה ללמידה מרחוק.
  5. ניהול עצמי יעיל (כולל ניהול זמן) בלמידה מרחוק.
  6. סיכום החומר בלמידה מרחוק.

הקורס יועבר לסטודנטים שנה א' בכל המכללות

פרסום בימי קורונה

חווינו שנה מאתגרת ביותר ברמת הפרסום עם התפתחות משבר הקורונה בארץ.

במהלך חודש ינואר, יצאנו בקמפיין סרטוני אנימציה המשלבים את הדמויות המזוהות עם המותג בשילוב בוגרים אמתיים מהמכללות כשהסלוגן המוביל היה "עוזרים לכם לעבוד על העתיד שלכם". הקמפיין קרא למתעניינים בלימודים לבוא ולשמוע על מסלולי הלימוד בימים הפתוחים שתוכננו להיערך במכללות אורט הפזורות ברחבי הארץ.

אורט פתוח חודש ינואר

עם פרוץ המשבר בחודש פברואר, היינו בפתחו של ערב פתוח נוסף. עם ההבנה שאנשים לא יוכלו להגיע פיזית למכללות לשמוע על המסלולים, הוקלטו במהירות תשדירי רדיו חדשים והופקו חומרי דיגיטל המזמינים את המתעניינים בלימודים לאורט פתוח טלפוני שיתקיים במכללות בתחילת מרץ.

אורט פתוח טלפוני חודש מרץ

במהלך חודש מאי, עם פתיחת הסגר הראשון הוחלט שחודש מאי יהיה בסימן "יותר פתוח מרחוק" ויזמין את המתעניינים לפנות אלינו בכל האמצעים הוירטואלים האפשריים המחליפים את המפגשים הפרונטליים שבין יועצי הלימודים וקהל הפונים אלינו.

חודש ימים פתוחים-פתוח יותר מרחוק

בנוסף, קיימנו ברמה הארצית שני אירועי זום למתעניינים במסלולי הלימוד עם ראשי המחלקות.

פתוח יותר מרחוק

במהלך חודשי הקיץ, יולי ואוגוסט, הסלוגן המוביל היה התקופה האחרונה לימדה אותנו, עדיף מקצוע מסתם תואר! אותו קידמנו בקמפיין דיגיטלי ברשתות החברתיות, בתשדירי רדיו בתחנות הרדיו האזורי ברחבי הארץ, ובהמשך בסרטון חסות בטלויזיה בתחנות 12 ו-13 במהלך כל היום כולל בפריים טיים, שתוכנו היה – "הקורונה לא תיגמר עד אוקטובר, ההרשמה ללימודי הנדסאים במכללות אורט- כן! הרשמו עכשיו"

פרסומים נוספים

 

קישור לפרסום בטלוויזיה

 

במקביל לקמפיינים המרכזיים הנ"ל, המשכנו לקדם פרוייקטים ייחודיים של מכללות אורט בקמפיינים גדולים נוספים ובהם "דאבל אורט" – המציע להנדסאים השלמה לתואר ב.א. מטעם אוניברסיטת בר אילן, העתקת המחלקה לבניין ממכללת אורט כפר סבא למכללת אורט הרמלין, הפיכת מכללת אורט כפר סבא למכללה לעיצוב אורט Design כפר סבא, פתיחת כיתות ספיד טק במכללת אורט סינגאלובסקי בתל אביב וכיתות התוכנית הלאומית במכללת אורט קריית ביאליק ובמכללה להנדסאים אורט בראודה, קידום לימודי התעודה במכללות השונות ועוד.

האתגר המרכזי בשנה כזו היא הגמישות הנדרשת לשינויים מהירים בקריאייטיב ובמדיות הנבחרות, כשבכל חודש אנו גונזים את תוכנית הפרסום המקורית, ומתלבטים אם ניתן יהיה לקיים יום פתוח במכללה עצמה, באיזה פורמט, כמה אנשים יוכלו להגיע ובאיזה מגבלות, מה המדיות הנכונות לפרסום בזמן סגר, באיזה מצב תודעתי אנחנו פוגשים את המתעניינים בלימודים, ואיזה תשובות אנו נותנים על שאלות הנוגעות לעתיד הלימודים.

אנו שמחים להגיע אל קו הסיום של שנת הפרסום הנוכחית עם פתיחתה כסדרה של שנת הלימודים האקדמית בכל מכללות אורט, ואנו כבר נערכים בחשיבה ובפיתוח אסטרטגיה פרסומית רלוונטית לקראת שנה המתאפיינת בשגרת קורונה.

יריד תעסוקה במכללת אורט בראודה בימי קורונה – יש דבר כזֱה!!

מפעלים וחברות מאזור הצפון  הרימו את הכפפה ולקחו חלק ביריד מיוחד ווירטואלי בזום.

בכל שנה  המכללה להנדסאים "אורט בראודה" בכרמיאל מקיימת יריד תעסוקה לסטודנטים בסמוך לסיום שנת הלימודים. השנה   למרות  הקורונה והמשבר התעסוקתי החליטה המכללה לקיים את היריד במתכונת מיוחדת.

הסטודנטים והבוגרים קיבלו  פרסום עם כתובות המפעלים המשתתפים ביריד, פרטי אנשי קשר לשליחת קורות חיים  ופירוט שעות מפגש בזום עם נציגי  המעסיקים. יריד התעסוקה התקיים בתאריך   8/6/20 בהשתתפות חברות  מובילות מאזור הצפון  וביניהם: מלאנוקס, תנובה, U.S.R, בתי זיקוק, ESR, סיסטמה ישראל, רומולד טכנולוגיות בע"מ, כנפית בע"מ, דקסל פארמה, מונא ועוד.

החברות ראיינו את עשרות הסטודנטים והבוגרים שנכנסו לשיחות ה "ZOOM". מבחינת המעסיקים היריד במתכונתו הנוכחית היה הצלחה. שמחנו לקבל תגובות כגון: "שאפו על הרעיון, נשמח להשתתף בירידים הבאים ומקווים שזה יחזור להיות כבר באופן פרונטאלי".

המכללה מקיימת שנים רבות קשר עם התעשייה: סיורים לימודיים של סטודנטים בתעשייה, קליטת מרצים מהתעשייה, ימי זרקור בהתאם לדרישות המפעלים ועזרה בגיוס הנדסאים בוגרי המכללה ע"י פרסום הצעות עבודה לסטודנטים ובוגרים באתר המכללה .

בכל שנה מסמיכה המכללה מאות הנדסאים בתחומים הבאים: אדריכלות, אלקטרוניקה, ביוטכנולוגיה, חשמל, טכנולוגיות מים, כימיה, מכונות, תכנה ותעשיה וניהול שלומדים במסגרת מסלול לימודי יום וערב.

 

לחץ/י כאן אם אתם מתעניינים בלימודים
מתעניינים בלימודים
דילוג לתוכן