התכנית הלאומית-מכללת אורט בראודה
המכללה להנדסאים אורט בראודה מקדמת תכניות הכשרה בשיתוף עם התעשייה
"אני לא יכול, הוא אמר לי, להתלונן כל השנים על הנתק בין ההכשרה לתעשייה, ואז לשבת מהצד כשיש תכנית כזאת". כך, במלים אלו ממש, אמר לי מנכ"ל חברה יצרנית בענף הפלסטיק.
זה בעצם הסיפור של כיתת התכנית הלאומית אצלנו במכללת אורט בראודה בכרמיאל.
פתחנו השנה 2 מסלולים של הכשרת הנדסאים במסגרת התכנית הלאומית להכשרת טכנאים והנדסאים – תכנית של משרד העבודה ומה"ט, שמטרתה לגשר על הפער בין עולם ההכשרה לתעשייה באמצעות מודל ייחודי. הסטודנטיות/ים משובצים למקומות עבודה, ללמידה מעשית (שוליינות, אם תרצו) של 1,000 שעות, יום-יומיים בשבוע, למשך שנה וחצי, בשכר! הם זוכים לידע מעשי ומקבלים הזדמנות להיכנס ברגל ימין לעולם התעסוקה. המעסיקים זוכים לקלוט עובדים בעלי פוטנציאל גבוה ולהיות שותפים להכשרה שלהם ממש מתחילת הדרך. תגובות המעסיקים מאד מרגשות אותנו, החל בהתגייסות שלהם להיות חלק ממהלך שינוי נרחב ועד הרצון שלהם לתת הזדמנויות לסטודנטים. במיוחד בתקופה מורכבת זו.
אין תחליף לסטאז' בשטח כדי להתנסות, לצבור ניסיון ראשוני, ולהבין את התפקיד באמת. עולם החינוך וההוראה יודע את זה היטב ומיישם את זה כבר שנים. ועכשיו גם אצלנו.
הסטודנטים/יות בתכנית זוכים לליווי צמוד של רכזת פרט (הגברת שרון תדהר) ושל מנהלת קשרי מעסיקים (אנוכי), משתתפים בסדרת סדנאות הנדסאי+ שפותחה על ידי חברת בטא במיוחד עבור רשת אורט, סדנאות הכנה לעולם התעסוקה, ובהמשך גם קורס אוטומציה ורובוטיקה מוכוון תעשיה 4.0 (ייצור מתקדם) בשותפות עם MOONA. כל זה בנוסף ללימודיים מקצועיים מלאים במסלול!
בעוד חודשיים הסטודנטים/יות ייכנסו לחניכה ועבודה בתעשייה בכל רחבי הצפון, על רצפות הייצור ובמעבדות האלקטרוניקה, אצל כ– 25 מעסיקים. זהו שלב מרגש מאד עבורנו, אחרי תקופת היערכות ארוכה שהחלה בהגשת קול קורא, יצירת התאמות פדגוגיות, בניית תשתיות ארגוניות, קליטת סטודנטים ורתימת מעסיקים מהתעשייה.
זהו מהלך אשר מזמן הזדמנויות רבות לשיתופי פעולה בין המכללה, התעשייה, וגורמים נוספים באקוסיסטם במרחב.
מריה משצ'ריאקוב, סטודנטית כיתת מכונות: "בחרתי בלימודי הנדסאי מכונות כי רציתי להבין איך בונים מכונות ואיך הן פועלות ובגלל שאני חושבת שזה תחום מרתק לעבוד בו.
נרשמתי לתכנית הלאומית כי היא מהווה מקפצה לקריירה כיוון שהיא מעניקה ניסיון תעסוקתי עוד בזמן הלימודים. שילוב של הלימודים התיאורטיים עם תעסוקה מעשית נותנת יתרון עצום ביחס לתכניות אחרות ותורמת להבנה טובה יותר של הלימודים.
כשהתחלתי את הלימודים הופתעתי לגלות שאנחנו רק 5 נשים בכיתה של 32 אנשים. אני בטוחה שיש הרבה נשים שמתעניינות בתחום וחבל לי לראות את הייצוג הנשי הנמוך. מזמינה את כל מי שיש לה תשוקה לתחום, להתחיל ללמוד".
שחר אזרד, סטודנט כיתת אלקטרוניקה: "שמי שחר, סטודנט להנדסאי אלקטרוניקה באורט בראודה ובוגר מגמת אלקטרוניקה באורט קריית מוצקין. כאשר התחלתי בתהליכי הרשמה ללימודי הנדסאים נחשפתי לתכנית הלאומית. מדובר בתכנית חדשנית, שבה סטודנט עובר סטאז' בתעשייה ומקבל כלים על ידי חונך אישי בשטח.
זאת זכות עבורי להשתתף בתכנית כזו משום שבזמן הלימודים ניתנת האפשרות להיכנס לחברות מובילות ללא שום ידע מקדים, לצבור ניסיון וליישם את הלימודים בשטח. אני מקבל באורט בראודה סדנאות וכלים ומודה על כך".
כתבה: נורית גזית, מנהלת קשרי מעסיקים

מרוכזים בסדנה

סדנת הכנה לקראת תחילת סטאז'