לחץ/י לחיפוש באתר
לחץ/י לחיפוש באתר

בכירים במשק ממליצים

בואו לפתוח קריירה בתנובה, הצטרפו אלינו לתכנית ללימודי הנדסאי מכונות. תכנית תנובה ואורט בראודה
נגן
בית הספר להנדסאים של תנובה בשיתוף המכללה הטכנולוגית להנדסאים- אורט בראודה שבכרמיאל
"בית הספר להנדסאים" הוקם הודות לשילוב זרועות רב מגזרי יוצא דופן: המגזר העסקי (תנובה), המגזר החברתי (מעו"ז), הסקטור הממשלתי (התוכנית הלאומית להכשרת הנדסאים- מה"ט) והאקדמיה (המכללה הטכנולוגית להנדסאים- אורט בראודה).

במסגרת התוכנית הוזמנו עובדי תנובה, בעלי השכלה תיכונית, לרכוש מקצוע חדש והשכלה אקדמית כהנדסאי מכונות, ובכך לשדרג את הפוטנציאל התעסוקתי שלהם ולהגדיל משמעותית את כושר ההשתכרות שלהם. כל זאת במימון מלא של הארגון, תוך המשך העסקתם ושמירה על רמות השכר שלהם לאורך כל תקופת הלימודים, בליווי מעטפת ארגונית חנה ותומכת.
* כתבה מתוך עמותה לניהול פיתוח וחקר משאבי האנוש בישראל

תמונת אביב כוכבי רמטכ"ל
נגן
״לוחמים להייטק״ כנס השקת התכנית
מכללת אורט סינגאלובסקי בתל אביב מקיימת את התכנית "לוחמים להייטק" זו השנה השניה.
תוכנית "לוחמים להייטק", תכנית ייחודית אשר משלבת לוחמים משוחררים במרחב הטכנולוגי האזרחי ומאפשרת הכשרה מרוכזת ואיכותית לעולמות ההייטק תוך "חיבור" למעסיקים מובילים בשוק. התוכנית פועלת בשיתוף עמותת "עתידים", קרן סטף ורטהיימר, Start-Up Nation Central, האגף לקליטת חיילים משוחררים במשרד הביטחון ותוכנית "מקצוע לחיים" בצה"ל.
התכנית הושקה כחלק משורת תכניות חדשות שיזם צה״ל, המסייעות ללוחמים וללוחמות להיקלט ולהשתלב בתפקידי מודיעין, סייבר, תקשוב וטכנולוגיה בשוק האזרחי ובצה״ל.
רב-אלוף אביב כוכבי
רמטכ"ל ה-22,בכנס השקת התכנית
תמונה רפאל אזולאי מנהל משאבי אנוש התעשייה האווירית
נגן
שיתוף פעולה בין התעשייה האווירית למכללות אורט
שיתוף הפעולה שיש לנו עם רשת אורט ובמיוחד עם מכללת אורט סינגאלובסקי היא ברמה גבוה מאוד. צוות המורים במכללה מחויב מאוד להצלחה של הסטודנטים
ישראל אזולאי
מנהל משאבי אנוש, התעשייה האווירית
מנכל מיקרוקים אופיר זיסמן
נגן
מעורבות התעשייה בתכני הלימוד כערובה להצלחה בעתיד
״כחלק מהאג'נדה החברתית של חברת מיקרוקים, אנו שמים דגש על קליטה והכשרה של דור העתיד של ההנדסאים.
מיקרוקים מקיימת שיתוף פעולה הדוק עם המכללה הטכנולוגית להנדסאים אורט בראודה וגאה להיות שותפה בתכנית הלאומית להכשרת הנדסאים.
זהו המחזור השני של הנדסאים אותו אנו מלווים, מכירים את תכני הלימוד וקולטים סטודנטים במטרה להכשירם ולהעסיקם גם לאחר סיום לימודיהם.
הסטודנטים מקבלים ליווי והכשרה צמודים וצוברים נסיון תעסוקתי ברמה הגבוהה ביותר.
אנו בטוחים כי מעורבות התעשייה בתכני הלימוד, בהכשרות ובקליטת סטודנטים בשלבים מוקדמים היא ערובה להצלחת התעשייה ולהבטחת עתידה"
אופיר זיסמן
מנכ"ל MicroKim
תמונת יואב הר אבן מנכ"ל רפאל
נגן
ההנדסאים שלנו -בתעשייה הביטחונית
"במשך שנים רפאל מקיימת שיתוף פעולה פורה עם המכללה הטכנולוגית להנדסאים אורט בראודה. יחד עם תכנית עתידאים בעמותת ידידי עתידים (ע"ר), קרן "ביחד" ומה"ט במשרד הכלכלה ובשיתוף מפעל הפיס אנו מגייסים וממיינים צעירים מהפריפריה הגיאוגרפית/ חברתית, המעוניינים ומתאימים לעבוד ברפאל, לאחר הכשרתם. זו תכנית ייחודית של 17 חודשים בלבד, המכשירה הנדסאים ברמה גבוהה עם התאמת תכני הלימוד לצרכי רפאל."
אלוף (מיל) יואב הר-אבן
מנכ"ל רפאל
נגן
לימודי הנדסאים – בהמלצת ישקר
מנהל מפעל בחברת ישקר מתאר למה כדאי להיות הנדסאי ומדוע הם קולטים הנדסאים בוגרי מכללות אורט
אלי בוחבוט
מנהל מפעל
תמונת מנכ"ל תנובה אייל מליס בכנס גלובס
נגן
"המשק הישראלי מתמודד עם מחסור באלפי הנדסאים לתעשייה"
מנכ"ל קבוצת תנובה נשא דברים בוועידת ישראל לעסקים של גלובס וסיפר כי גיוס אנשי מקצוע הכרחיים לתעשייה הוא "אתגר לאומי, עסקי וחברתי" • מליס הדגיש כי "רואים גם ירידה מתמשכת במספר התלמידים ובמספר הזכאים לתעודה בחינוך המקצועי בישראל, שהוא מעמודי השדרה של המשק"

המחסור בהנדסאים הוביל את תנובה להשקיע בפתיחת בית ספר ייעודי
מליס הסביר כי ההבנה שמציאות זו אינה צפויה להשתנות הובילה את תנובה לחפש פתרון "בבית". "תנובה שהיא ראי של החברה הישראלית בכל מקרה, פוגשת את המשברים האלה ביום יום בקווי הייצור, וכחברת המזון הלאומית שמחויבת לספק תוצרת חקלאית ותוצרת טרייה כל בוקר למושב בדרום או למג'דל שאמס בצפון אנחנו לא יכולים לחכות לפתרון. החלטנו לייצר פתרון בעצמנו. החלטנו לעשות הכשרה בתוך הבית".

מליס סיפר כי כדי להתמודד עם המחסור של ידיים עובדות הוחלט בתנובה להשקיע מיליוני שקלים בפתיחת "בית הספר להנדסאים" - כיתת לימוד לתואר הנדסאי מכונות עבור עובדי תנובה בשיתוף ותמיכת מכללת אורט בראודה בכרמיאל, רשת מעוז ומה"ט.

המשתתפים בתוכנית היו עובדי יצור ותיקים מהפריפריה מתנובה, שמסלול חייהם לא איפשר להם להתפתח ולצמוח למקצועות אקדמאיים, ולכן התקדמותם המקצועית נעצרה. במסגרת התוכנית למדו העובדים בתוכנית יום במימון מלא של שכר הלימוד ושכר עבודתם בתנובה, רכשו מקצוע חדש והשכלה אקדמאית כהנדסאי מכונות, מלא, תוך המשך העסקתם ושמירה על רמות השכר שלהם לאורך כל תקופת הלימודים, בליווי מעטפת ארגונית חמה ותומכת.
אייל מליס
מנכ"ל תנובה
לחץ/י כאן אם אתם מתעניינים בלימודים
מתעניינים בלימודים
דילוג לתוכן