רובוטים משני צורה
מאת: עופר זנזורי ונאוה שפירא
הרובוטריקים, הנקראים באנגלית Transformers (בעברית "משני צורה"), הם זיכיון בידור שנוצר על ידי חברת הצעצועים היפנית טאקארה טומי, והורחב לסדרה של צעצועים ולסדרות אנימציה בידי חברת הסברו האמריקאית (מתוך ויקיפדיה).
מגהטרון

מגהטרון
מגהטרון הוא מנהיג השקריניקים, אויבי הרובוטריקים, ולדברי עופר זנזורי, ראש מחלקת עיצוב מדיה במכללת אורט הרמלין, מגהטרון הוא אחד ממשני הצורה השנויים במחלוקת בנוגע לעיצוב שלו. בקומיקס הרובוט הזה הופך לאקדח. אך זה אינו החלק השנוי במחלוקת בעיצובו. העניין עם מגהטרון הוא שההדק של האקדח הוא הבליטה שאנו רואים באמצע המפשעה שלו. העיצוב הזה הוא עיצוב מאופק יחסית (יש לו כמה גרסאות).
המיתוס סביב עיצוב הדמויות בסדרה גורס כי השקרניקים הם בעצם גברים, ואילו הרובוטריקים הם נשים, והסדרה כולה החלה כמחאה פמיניסטית ביפן.
אופטימוס פריים

אופטימוס פריים
מגהטרון הוא כמובן מנהיג מחנה הרעים, השקריניקים, ולראיה ראו את העיצוב המקורי של מנהיג הטובים, הרובוטריקים, אופטימוס פריים.
הפתח הצהוב באופטימוס פריים מופיע בכל הרובוטריקים. ומכאן אתם כבר יכולים להסיק את המסקנות בעצמכם.
קצת על עולם הקומיקס והאנימציה היפני
עופר מוסיף ואומר כי ככה זה בעולם הקומיקס והאנימציה היפני, גם מה שנראה תמים, הוא לחלוטין לא תמים. התרבות היפנית משתמשת באמצעי התקשורת האלו כדי להעביר לקוראים ולצופים מסרים מיניים ואנטי ממסדיים. בחברה שבה אסור לדבר בגסות ותרבות השיח שלה מאוד מאופקת ומנומסת, ובו בזמן ילדים לומדים להחזיק מכחול בגיל חמש כחלק מתוכנית הלימודים, אין פלא שהתעשייה היפנית היא העשירה ביותר והביזארית ביותר בתרבות הפופ חזותי.
האדם הוא אותו אדם בכל התרבויות ויצריו זהים בכל התרבויות, והוא ימצא כיצד לבטא את עצמו בכל מקום באופן המתאים לתרבות. עופר מסיים במחשבה שאולי בתרבות הרחוב הישראלית שלנו, הנחשבת מעט ברוטאלית וגרוטסקית, יש בכל זאת משהו בריא.
למידע נוסף על לימודי עיצוב מדיה.
למידע על לימודי אלקטרוניקה ומחשבים ועל לימודי מכטרוניקה, שגם בהם תוכלו ללמוד רובוטיקה.

רובוט משנה צורה בטוקיו