מנכ"ל קבוצת תנובה נשא דברים בוועידת ישראל לעסקים של גלובס וסיפר כי גיוס אנשי מקצוע הכרחיים לתעשייה הוא "אתגר לאומי, עסקי וחברתי" • מליס הדגיש כי "רואים גם ירידה מתמשכת במספר התלמידים ובמספר הזכאים לתעודה בחינוך המקצועי בישראל, שהוא מעמודי השדרה של המשק"
המחסור בהנדסאים הוביל את תנובה להשקיע בפתיחת בית ספר ייעודי
מליס הסביר כי ההבנה שמציאות זו אינה צפויה להשתנות הובילה את תנובה לחפש פתרון "בבית". "תנובה שהיא ראי של החברה הישראלית בכל מקרה, פוגשת את המשברים האלה ביום יום בקווי הייצור, וכחברת המזון הלאומית שמחויבת לספק תוצרת חקלאית ותוצרת טרייה כל בוקר למושב בדרום או למג'דל שאמס בצפון אנחנו לא יכולים לחכות לפתרון. החלטנו לייצר פתרון בעצמנו. החלטנו לעשות הכשרה בתוך הבית".
מליס סיפר כי כדי להתמודד עם המחסור של ידיים עובדות הוחלט בתנובה להשקיע מיליוני שקלים בפתיחת "בית הספר להנדסאים" - כיתת לימוד לתואר הנדסאי מכונות עבור עובדי תנובה בשיתוף ותמיכת מכללת אורט בראודה בכרמיאל, רשת מעוז ומה"ט.
המשתתפים בתוכנית היו עובדי יצור ותיקים מהפריפריה מתנובה, שמסלול חייהם לא איפשר להם להתפתח ולצמוח למקצועות אקדמאיים, ולכן התקדמותם המקצועית נעצרה. במסגרת התוכנית למדו העובדים בתוכנית יום במימון מלא של שכר הלימוד ושכר עבודתם בתנובה, רכשו מקצוע חדש והשכלה אקדמאית כהנדסאי מכונות, מלא, תוך המשך העסקתם ושמירה על רמות השכר שלהם לאורך כל תקופת הלימודים, בליווי מעטפת ארגונית חמה ותומכת.
בכירים במשק ממליצים


"המשק הישראלי מתמודד עם מחסור באלפי הנדסאים לתעשייה"
אייל מליס
מנכ"ל תנובה
מנכ"ל תנובה
