הנדסאי ישיר לתעשייה
על פי הנתונים המתפרסמים לאחרונה, קיים מחסור חמור של אלפי הנדסאים המהווים את חוט השדרה של התעשייה
הגורמים למחסור הם בין היתר השינויים המהירים בשוק העבודה והתעשייה המסורתית, הביקוש לעובדים בעלי כישורי תעסוקה מגוונים, התקדמות הטכנולוגיה, הזדקנות העובדים שעלו מחבר העמים והקושי בגיוס עובדים מקצועיים וצעירים יותר.
מכללות אורט מכשירות בשנים האחרונות מאות הנדסאים שלמדו בכיתות ייחודיות, מפעליות, ייעודיות, עם הבטחה להשמה לעבודה מיד עם סיום הלימודים.
אין ספק שעל מנת להכשיר עובדים מיומנים ומקצועיים, נדרש קשר ישיר עם התעשייה והבנה עמוקה של צרכיהם המשתנים, הן בשל תחומי העיסוק המגוונים והן בזכות השינויים בשוק העבודה וההתקדמות הטכנולוגית.
עבור הנדסאי מה"ט, החלטנו במכללות אורט להציב יעד של הרחבה וקידום הקשרים עם התעשייה, לרתום חברות ומפעלים ולהתאים את תכניות הלימוד, כך שבוגרינו יוכלו להשתלב טוב יותר בעבודה. אחד המסלולים הייחודיים שפתחנו עבור הנדסאי מה"ט, הוא "הנדסאי ישיר לתעשייה" שנותן מענה למחסור בכוח אדם איכותי, מקצועי ומותאם לתעשייה.
במסגרת זו הצלחנו לגייס חברות רבות במשק ובהן: תעשייה אווירית, חברת החשמל, רפאל, אלקטרה, סימנס, רכבת ישראל, אלביט, אל על, רשת מלונות דן, רשת מלונות ישרוטל, ישקר, בתי זיקוק, פליינג קרגו, אינטל ועוד. בסיוע חברות ותעשיות אלו, עמותות שונות ובאישור מה"ט, התאמנו את תכניות הלימודים לצרכי התעשייה וזה מבחינתנו השילוב המנצח.
על כך שמענו גם מבוגרת שלנו המספרת על התכנית:
מימי ג'מבר בוגרת מכללת אורט סינגאלובסקי בת"א, למדה במסלול ישיר לתעשייה בשת"פ חברת החשמל במסלול הנדסאי חשמל. סיימה בהצטיינות את המסלול ומזה כחצי שנה עובדת בחברת חשמל במקצוע אשר למדה!
מימי נולדה באתיופיה ועלתה לארץ בגיל 3 חודשים, היא מספרת על הדרך שעברה עד לקבלת ההחלטה מה ללמוד והיכן. לאחר השירות הצבאי בו שירתה כסמלת מבצעים, עבדה באבטחה וגרה כ- 5 שנים במצפה רמון. חיפשה מקצוע ש"יעזור לה בחיים" כהגדרתה, ידע שיוכל לעזור לה לשימוש פרטי לתיקונים שונים בבית. לימודי חשמל ניראו לה מתאימים… היא נחשפה למודעה של מכללת אורט סינגאלובסקי בפייסבוק, אשר פרסמה את מסלול הנדסאי חשמל בשיתוף חברת החשמל, תכנית "למרחק" ותכנית "עתידים". עברה את המיונים בהצלחה ונקלטה במסלול הלימודים. מסלול הנמשך כ-17 חודשים, בסיומו משתלבים הבוגרים בעבודה בחברת החשמל.
במהלך הלימודים האינטנסיביים המתקיימים מדי יום בשעות הבוקר ועד לשעות הערב המאוחרות, לא הצליחה גם לעבוד. המעטפת הכוללת של המסלול, תמיכה ומלגות שקיבלה סייעו לה להתרכז בלימודים ולא לדאוג לפרנסתה במהלך התקופה.
מימי מציינת שתמיד מצאה אוזן קשבת וקיבלה סיוע מכל הגופים השותפים כל אחד בדרכו ובאפשרויותיו. התקיים שיתוף פעולה טוב של הסטודנטים עם המכללה, קיבלו תיגבורים בהתאם לצורך ועם כל הקושי הרגישו שיש מישהו שאפשר להתייעץ איתו, אשר מקשיב, תומך ומסייע להם לאורך הדרך. עוד הוסיפה כי במכללת אורט סינגאלובסקי לא מכירים את המילה "לא" ותמיד הדלת פתוחה אל הצוות ומנהל המכללה!
מימי קיבלה את תעודת ההצטיינות בטקס חלוקת הדיפלומות, בנוכחות המשפחה, אימה ואחיה אשר ישבו בקהל גאים מאוד.
מנהל מכללת אורט סינגאלובסקי מר יוסי יאשי מוסיף דברים מנקודת מבטו של מנהל מכללה,
מדובר בתכנית ייחודית להכשרת הנדסאים במסלול ישיר לתעשייה – תכנית הרותמת את התעשיות ומכללות אורט לטובת קידום מטרות לאומיות ודור העתיד הטכנולוגי. אין ספק שאנו מציגים כיום את המודל המנצח להכשרת הנדסאים! בוגרי התכנית משתלבים בתעשיות עוד במהלך הלימודים והופכים להיות רלבנטיים הרבה יותר לתעשיות השונות.
מכללות אורט. לא סתם תואר. מקצוע.