לחץ/י לחיפוש באתר
עבור לדף הבית
לחץ/י לחיפוש באתר

תערוכת בוגרי לימודי אדריכלות נוף בכפר סבא 

בוגרי מגמת הנדסאי אדריכלות נוף הרשימו וזכו לשבחים מפי בוחני מה"ט(המכון להכשרה טכנולוגית) של משרד התמ"ת, בהצגת פרויקטי הגמר שלהם.

סטודנטים הלומדים במגמת אדריכלות נוף במכללת אורט כפר סבא התבקשו לעצב מחדש מספר גנים קיימים בארץ. את מקור ההשראה שלהם שאבו הסטודנטים ממקורות שונים כגון:מיקומו הגיאוגרפי של הגן, ההיסטוריה של המקום, דתות הקשורות לגן, הסביבה הטבעית והצמחית של הגן הקיים, וכמובן להביא את הזוית האישית שלהם בראייה ותפיסת הגן.

לאחר בחירת נושא הפרויקט ולפני שנגשו לעבודה עשו הסטודנטים עבודת מחקר יסודית הנוגעת לגן הנבחר. הם בדקו את האוכלוסייה הנוהגת לבקר במקום, את הסביבה התרבותית ההיסטורית והגיאוגרפית, התחשבו בשיקולים ארכיטקטוניים ואנושיים ועוד. הושקעה מחשבה בבחירת האווירה,המסר והסגנון אותו רצה כל סטודנט להעביר בעיצובו. מעניין היה לראות את דרך המחשבה המקורית של המעצבים בתחילת דרכם, את השימוש שעשו בחומר הנלמד ואת הבנתם עד כמה ביכולתו של המעצב ליצור סביבה ולהשפיע על האווירה והלך הרוח של האנשים דרך העיצוב של הגנים.

מספר פרויקטים זכו לציונים גבוהים במיוחד והרשימו במיוחד במקוריות, ביצירתיות ובעיצוב, אשר התייחס למקורות ההשראה שנבחרו.

"גן שירי ירושלים", בעיצובה של ריבה וולדמן, בו המטיילים יוכלו ליהנות מחשיפתם לשירים מתקופות שונות בהיסטוריה של
העיר ירושלים המשולבים בתכנון הנופי. פינות הגן מאפשרות לאורחי הגן ליהנות מהשירים באופן יצירתי ומגוון. תכנון הצמחייה הותאם לאווירה הירושלמית ומשתלב עם נושאי השירים. בתכנון הושם דגש על פתחי נוף רחבים וכן על האלמנטים הקיימים בו המשולבים בתכנון, תוך הקפדה על הפיכתם לחלק אינטגראלי מן המקום כגון בכיכר מזרקת האריות. הגן מבטיח נגישות לנכים.


"פרויקט גן עדן"
עבודתה של הסטודנטית שי כץ, המהווה גן בירושלים המשלב מוטיבים הבאים לידי ביטוי בדתות השונות. הפרויקט התבסס על מוטיבים מגן עדן החוזרים בשלושת הדתות המרכזיות- יהדות,נצרות,ואיסלאם כגון: מים כמקור חיים, הנהרות ,עצי הפרי, בעלי החיים ועוד. שימוש באלמנטים מהגן המיתולוגי והתאמת הצמחייה , תעלות המים וכד'.

"גן חגי ומועדי ישראל " בביצוע הסטודנט מאור צוקרמן, גן ציבורי המהווה מקום מפגש קהילתי בישוב נירית. הפרויקט התבסס על שטח הנמצא במרכז הישוב ובו נמצאים מספר מבני ציבור המשרתים את הקהילה בתחומים שונים כגון: בית כנסת, בית העם, מבנה של תנועת נוער, גני ילדים, מגרש משחקים ובריכת שחיה. הרעיון היה ליצור גן שישמש מקום מפגש קהילתי בעל מתחמי פעילות שונים תוך יצירת קשר עם חגי ישראל. באמצעות שימוש באלמנטים כגון צמחייה ואלמנטים דוממים במתחם, נוצר הקשר בים הגן לחגי ישראל. לדוגמא: בית בד, גת, סוכת גפנים, פרגולות, בריכת נוי, במה לעריכת טקסים, צמחייה הכוללת את שבעה וארבעת המינים ועוד

"גן פרדס"
תוכנן ע"י הסטודנט יניב אייזנר, בשכונת הרחבה בפרדס חנה-כרכור. המתחם שימש עד לפני כ-5 שנים כפרדס והסטודנט ביקש לשמר את האלמנטיםהנותנים תחושה של רוגע וצל. עצי ההדר המפיצים את ריח הפריחה, ציוץ הציפורים הנמשכות אל המקום והפירות הצומחים על העצים מקנים חוויה חקלאית נוסטלגית ששמורה לשירים ולסיפורים וחיבור אל הטבע שנשכחו כבר מזמן. הגן ישמש גם כסביבה חקלאית לילדי הישוב ולילדי הגנים ובתי הספר באזור. במקום תוכננו מדשאות מוצלות, ספסלי ישיבה, פינות קריאה רגועות, מתקני שעשועים לילדים, בית קפה, במה שתשמש להופעות וכן תיאטרון פתוח מוקף במדשאה מדרונית. את תחושת השלווה והרוגע שנוסחים העצים תשלים בריכת דגי נוי מוקפת צמחיה אשר צופה אל פרגולה עם ספסלי עץ. עקרונות התכנון הבאים לידי ביטוי בגן "הפרדס" מבטאים את שימור המים בגן והחזרתם אל הקרקע. שימוש בחומרים כאבן ועץ, שימוש בצמחיה האופיינית לפרדס ונגישות לכל הקהילה הופכים את הגן למקום מפגש מרענן ומרגיע לכל.

לחץ/י כאן אם אתם מתעניינים בלימודים
מתעניינים בלימודים
דילוג לתוכן